Arbejdsmedicin
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 35 (postadresse 99)
Indgang C, plan 1
Krydspunkt C 107
DK-8200 Aarhus N
Tlf: +45 7845 0900
- (man-fre: kl. 8-14.30)
Fax: +45 7845 0901
auharb@rm.dk

Arbejdsmedicin
Regionshospitalet Herning
Gl. Landevej 53M
(postadresse 61)
7400 Herning
Tlf: +45 7843 3500 (8-15)
Fax: +45 7843 3518
arbejdsmedicin@vest.rm.dk

Forskning præsenteret i Cape Town

2.000 fysioterapeuter var i juli samlet til verdenskongres for at dele den nyeste viden fra forskning og praksis med hinanden. Arbejdsmedicin Herning, Hospitalsenheden Vest, var med.

 

Fysioterapeuter i Cape Town hiker selvfølgelig op ad Taffelbjerget. Og belønnes med en god udsigt. Foto: David Høyrup Christiansen

 

2.-4. juli 2017, Cape Town: World Confederation for Physical Therapy indledte konferencen i Sydafrika med stil: Alle 2.000 fremmødte fysioterapeuter fik udleveret en bongotromme og et rør, hvorefter et entusiastisk band ledte en fælles tromme-seance. Hvem siger, at træning i fysisk koordinering skal være kedelig?

Under konferencen præsenterede David Høyrup Christiansen, fysioterapeut og ph.d. helt nye data fra sin forskning. David har undersøgt, hvor stor effekt, fysioterapi skal have, for at patienterne finder behandlingen besværet og pengene værd. Med lidt flere ord har han vurderet og sammenlignet - ud fra et patientperspektiv - den klinisk relevante effekt af fysioterapi inden for de tre største patientgrupper (nakke, skulder, lænd).

Tanken med studiet er, at resultaterne fremadrettet vil kunne vejlede klinikere og politiske beslutningstagere i fastsættelse af kvalitetsstandarder for fysioterapi. På forskningsområdet vil resultaterne desuden kunne bidrage til, at fremtidige projekter designes med henblik på at finde effekter, som den typiske patient i primær praksis ville vurdere som tilstrækkelig for at søge fysioterapeutisk behandling.

Resultaterne fra studiet er baseret på telefoninterviews med 160 patienter. 

David Høyrup Christiansens konferencedeltagelse blev støttet af Gigtforeningen. Læs mere om studiet.

 

Manden i sort og dyreskind bød velkommen til konferencen. Kulturel overlegenhed – eller er det stylterne, der gør det? Selfie: David Høyrup Christiansen

 
This page load time was 0.033 seconds
Website by TinX/dk a|s - www.tinx.dk